Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

VVD Dinkelland heeft interesse in waterstof

29 res202
De Regionale Energiestrategie van Twente.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – VVD Dinkelland zou graag zien dat de gemeente Dinkelland zich aansluit bij H2 Hub, een regionaal energie-initiatief dat toepassingen van waterstof onderzoekt.
VVD Dinkelland ziet de energietransitie breder dan alleen wind en zon en wil ook graag waterstof als energiedrager onderzoeken. Raadslid Joris Poffers wil hierover in september een motie indienen bij de gemeenteraad.

Hij stelt daarin voor om aan te sluiten bij het regionale initiatief H2 Hub zodat Twentse gemeenten niet allemaal zelf met het onderwerp aan de slag gaan, maar het gezamenlijk oppakken.
Poffers wil eerst van het college weten of Dinkelland op de hoogte is van de Twentse waterstofhub en of de gemeente zelf ideeën heeft over waterstof in de energietransitie. Ook wil hij weten of zich al belangstellenden hebben gemeld voor exploitatie van waterstoftankstations op de grens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.