Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Vliegerfeest Stroothuizen geschrapt: gereserveerde plaatsen echt geen optie

28 vliegerfeest
Elk jaar een echte publiekstrekker; het Vliegerfeest Dinkelland bij schaapskooi Stroothuizen in Dene
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Het leek er even op dat het toch door zou gaan, maar er is toch besloten om Vliegerfeest Dinkelland dit jaar te cancelen.
Het probleem: evenementen mogen doorgaan, maar onder de voorwaarde dat alle bezoekers een eigen, van tevoren geserveerde plek aangewezen moeten krijgen. Dit doet zo’n afbraak aan het idee van het evenement dat de organisatie het niet ziet zitten om de editie van dit jaar door te laten gaan.

“De kracht van het evenement is dat de bezoekers vrij rond het vliegerveld kunnen lopen,” aldus Herman Plattje van de organisatie. “Op die manier zijn vele creaties in de lucht maar, net zo belangrijk, ook die voor de caravans zijn uitgestald te zien. Dit is ook een heel belangrijk item als er geen wind is om de vliegers het luchtruim te laten kiezen.”

Er zijn ook nog andere regels en veranderingen waar de organisatie zich aan moet houden.
::volgendepagina::
De organisatie geeft aan hier niet garant voor te kunnen staan.

“En dan blijft er maar een ding over. Na goed overleg met de uitbater van Schaapskooi Stroothuizen is besloten om het gratis familie-evenement door te schuiven naar 25 en 26 september 2021.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.