Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Subsidie voor betere mobiliteit

Fiets stoplicht
fiets stoplicht
Beeld: Twente FM

TWENTE - Voor werkgevers in Overijssel die maatregelen willen nemen om hun mobiliteitsbeleid te verbeteren, heeft de provincie Overijssel dit jaar een kwart miljoen euro subsidie beschikbaar.
Hiermee wil de provincie werkgevers ondersteunen die door onder meer de coronacrisis maatregelen willen uitvoeren om hun mobiliteitsbeleid aan te scherpen.

De provincie heeft hierover een mobiliteitsprotocol ontwikkeld. Dit protocol biedt de werkgever handvatten om met verschillende concrete maatregelen hun mobiliteitsbeleid duurzamer en vitaler te maken. Bijvoorbeeld door het stimuleren van fietsgebruik onder medewerkers door onze e-bike probeeracties.

Advies op maat

Vanuit het programma Slimme en Duurzame Mobiliteit zet de provincie haar mobiliteitsmakelaars in om samen met de werkgever in Overijssel aan de hand van het mobiliteitsprotocol te kijken waar de kansen liggen voor de werkgever.

Werkgevers krijgen na een analyse van hun organisatie en werknemersbestand een advies op maat. Voor de bekostiging van deze maatregelen kunnen werkgevers een beroep doen op de subsidieregeling van de provincie.

Meer informatie is te vinden op www.overijssel.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.