Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Exotische plantenmarkt Agelo

28 exotischemarkt
Exotische Markt bij de familie Schuurman in Agelo.
Beeld: Twente FM

AGELO – De tuin van de familie Schuurman in Agelo is in de maanden juli, augustus en september weer open voor publiek. Op zondag 12 juli is er bovendien een exotische plantenmarkt.
Het is niet zomaar een tuin die Frans en Cisca Schuurman hebben aan de voet van de Kuiperberg. Er staan zo’n veertig verschillende fuchsiaplanten en dertig oude brugmansiasoorten. Daarnaast zijn er zeldzame exotische kuipplanten te bewonderen.

Dankzij een ruil is de tuin onlangs een stuk groter geworden. De planten die nu in de tuin zijn te bewonderen, staan in de winter in de schuur en in de kas. Zodra het warmer wordt, worden ze telkens buitengezet om aan het weer te wennen. Momenteel hebben alle planten een vaste plek in de tuin.

Plantenmarkt

Op zondag 12 juli zijn er nog veel meer planten te bewonderen in de tuin. Dan wordt namelijk de bekende exotische plantenmarkt gehouden. Een aantal hobbykwekers biedt planten aan op deze markt. “Ben je op zoek naar een speciale plant, dan is de kans dat je die hier vindt groter dan in een tuincentrum,” weet de familie Schuurman die tuinliefhebbers graag ontvangt in hun tuin.
De markt is op zondag 12 juli van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken aan de Almelosestraat 80 in Agelo (net onder de Kuiperberg vanaf Ootmarsum rechts). De entree is gratis.

De tuin is in juli, augustus en september opengesteld voor publiek. Groepen zijn welkom na aanmelding via [email protected].
::foto2::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.