Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Gerecycled bankje als bedankje voor goed gescheiden PMD

27 pmd bankje
Het bankje werd meteen in gebruik genomen.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM/MARIAPAROCHIE – De PMD-inzameling gaat in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen zó goed, dat de gemeenten een symbolisch bedankje hebben geplaatst in Ootmarsum en Harbrinkhoek.
Op twee locaties is een bankje geplaatst, gemaakt van gerecycled plastic. Dat gebeurde op het kerkhof aan de Oldenzaalsestraat in Ootmarsum en op de kruising van de Slagenweg en Leuvinksveldweg in Mariaparochie.

Met het bankje wil de gemeente de inwoners symbolisch bedanken voor hun inspanningen voor het goed scheiden van afval.
De afgelopen periode heeft de gemeente veel aandacht besteed aan het goed scheiden van afval en grondstoffen en hier hebben de inwoners gehoor aan gegeven. Resultaten van ROVA geven weer dat inwoners beter pmd zijn gaan scheiden.

Op 1 november 2019 begonnen de gemeenten samen met ROVA aan een gerichte aanpak voor het goed scheiden van afval. Onder de noemer #Terugwinnaars werden inwoners geïnformeerd over het juist scheiden van afval en grondstoffen. Hierbij was speciale aandacht voor pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.