Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Natura Docet Denekamp verwacht 20 duizend insectenliefhebbers

27 wonderryck biginsects
De insectenzaal in Natura Docet Wonderryck Twente.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Maar liefst 20 duizend mensen worden verwacht in museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. Daar opent zaterdag de tentoonstelling Big Insects.
Té druk zal het echter niet worden in het Denekampse natuurhistorisch museum: de expositie duurt zes weken en het museum heeft een uitgebreid covid-19-protocol.

Wat kunnen bezoekers verwachten van de expositie?
In de parktuin van het museum zijn dertig gigantische, bewegende beelden van insecten te zien en te beleven met daaromheen educatieve activiteiten voor kinderen en families.
Het museum presenteert in de zalen ook nog de wereld van insecten met wetenswaardigheden, fossiele libellen, een collectie van honderden vlinders en een volière met levende vlinders en grote terrariums met kakkerlakken en flappentakken.

Er is ook nog een opvallend fotokunstwerk te bewonderen. Via sociale media gaven vijftig fotografen, veelal amateurs maar ook een bekende entomoloog als Aglaia Bouma, gehoor aan een oproep van het museum om samen een grootse ode aan de insecten te brengen.
De deelnemers stelden minstens één foto van een insect ter beschikking, vaak ook veel meer. Samen stuurden zij honderden foto’s in van bekende en bijzondere insecten; platbuiken, penseelkevers, emelten, koraaljuffers, vuurwantsen, hommels en vliegen; van alles komt voorbij. Met een selectie van deze foto’s wordt een mozaïek van 40 vierkante meter samengesteld, die de wanden van de Insectenzaal gaat vullen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.