Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twents kamerlid Omtzigt wordt graag lijsttrekker van CDA

26 omtzigt
Tweede Kamerlid van het CDA Pieter Omtzigt.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Pieter Omtzigt stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Daarmee wil de Twentse politicus zijn idealen waar hij de laatste jaren zo hard voor werkte in de Tweede Kamer, voortzetten als lijsttrekker.
Omtzigt is al sinds 2003 Tweede Kamerlid voor het CDA en werd met een enorm hoeveelheid voorkeursstemmen de Tweede Kamer ingestemd (36.000 stemmen in 2012, 97.000 stemmen in 2017).

Hij stond al lange tijd bekend als Kamerlid dat aandacht vraagt voor ‘zijn’ regio Twente (Omtzigt woont in Enschede) maar de laatste tijd was hij vooral in het nieuws vanwege twee omvangrijke zaken: de kinderopvangtoeslagaffaire van de belastingdienst en de corruptie in Malta en de moord aldaar op een journaliste. Omtzigt is namelijk niet alleen kamerlid maar ook lid van de Raad van Europa.
::volgendepagina::
Omtzigt is de vierde CDA-politicus die zich beschikbaar stelt als lijsttrekker. Minister Hugo de Jonge van volksgezondheid, staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en kamerlid Martijn van Helvert waren hem al voor.

Het is overigens niet gezegd dat Omtzigt ook premierskandidaat is als hij lijsttrekker wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.