Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Dinkelland in top 10 meest versteende tuinen van Nederland

26 tegels
tegels verharding
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Dinkelland is een van de minst groene gemeenten als het om tuinen gaat, blijkt uit een groenonderzoek van Cobra Groeninzicht.
Het bedrijf heeft een kaart ontwikkeld voor heel Nederland waarmee in één oogopslag te zien is hoe het met de verstening van de tuinen in gemeenten is gesteld.

Stichting Steenbreek gebruikt de kaart om een snelle blik op probleemgebieden te krijgen. Een van die probleemgebieden is de gemeente Dinkelland.

Die staat in de top tien van meest versteende tuinen van Nederland. Slechts 27 procent van de oppervlakte van de tuinen in Dinkelland is versteend of betegeld.
::volgendepagina::
Om de verstening te berekenen en in kaart te brengen, maakte Cobra gebruik van satellietbeelden en luchtfoto's.
Grote tuinen van meer dan 2000 vierkante meter en agrarisch gebied zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Het gaat om tuinen bij woningen.

Door klimaatsverandering is de noodzaak van een groene tuin groter dan ooit. Perioden van droogte worden afgewisseld door piekbuien en een versteende tuin houdt extra warmte vast. Regenwater verdwijnt bovendien in het riool terwijl een groene tuin vocht opneemt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.