Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Lokaal Dinkelland stelt vragen over afvalwaterinjectie in oude gaspitten

Cda20injectie
CDA wil dat NAM per direct stopt met injecteren
Beeld: Twente FM

ROSSUM - De fractie van Lokaal Dinkelland heeft diverse keren haar bezorgdheid geuit over de gang van zaken rondom de afvalwaterinjectie in Twente.
De fractie heeft nu schriftelijke vragen gesteld over de locatie aan de Tramweg in Rossum. Zo wil Lokaal Dinkelland onder andere weten of het college informatie heeft ontvangen dat de NAM heeft besloten één injectieput aan de Tramweg te sluiten en voornemens is de andere mogelijk ook te sluiten.

Ook wil de fractie weten waarom stukken agrarische grond en gewassen nagenoeg niet groeien en in een deel van een bos ogenschijnlijk gezonde bomen af sterven.

Deskundigen bevestigen dat geringe hoeveelheden gas ongecontroleerd uit oude gasvelden kunnen ontsnappen als hierin water wordt geïnjecteerd. De fractie vraagt ook of het college bereid is eventueel gerechtelijke stappen te ondernemen om de afvalwater injectie direct te laten stoppen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.