Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Losser en Wierden scoren goed

Boef
getuigen gezocht
Beeld: Twente FM

TWENTE - De eerste vijf maanden van dit jaar zijn de inwoners van Overijssel relatief vaak getroffen door een vorm van cybercrime.
Per 10.000 inwoners zijn sinds januari dit jaar 2,3 cybermisdrijven geregistreerd bij de politie, terwijl dit vorig jaar in dezelfde periode nog op 0,4 incidenten lag. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat de meest recente politiecijfers over 2020 analyseerde.

Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. In heel Nederland is het aantal meldingen in mei zelfs hoger dan het aantal meldingen van woninginbraak.

Ook in Overijssel was dit het geval (119 cybercrime incidenten en 69 woninginbraken). De inwoners van de Hof van Twente waren relatief het vaakst slachtoffer van cybercrime met 4 meldingen per 10.000 inwoners.
::volgendepagina::
In Losser en Wierden werden relatief gezien de minste cyberincidenten geregistreerd: 0,4 incidenten per 10.000 inwoners.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.