Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Coronamaatregel pakt verrassend goed uit in Ootmarsum: ‘Zo willen we de terrassen altijd wel’

25 ootmarsum terras
De Markt in het centrum van Ootmarsum.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – In het centrum van Ootmarsum worden de coronamaatregelen versoepeld, maar er is een maatregel die nog even in stand wordt gehouden, namelijk die van de verruimde terrassen. Die maatregel pakt verrassend goed uit in het kunststadje.
‘Wat ziet het er gezellig uit hier,’ is een van de veelgehoorde reacties van toeristen in Ootmarsum. Het kunststadje verwelkomt heel veel toeristen en dagjesmensen momenteel. Veel mensen willen op vakantie in eigen land, het weer is goed en dan was er ook nog het landelijke tv-spotje. Dat alles zorgt voor drukte in Ootmarsum.

Door de drukte zijn ook coronamaatregelen doorgevoerd. Eenrichtingsverkeer voor voetgangers bijvoorbeeld en geen auto’s op vrijdag, zaterdag en zondag. Er is nog een coronamaatregel: ruimere terrassen. En die regel krijgt heel veel positieve bijval, zowel als het om veiligheid gaat als om gezelligheid.

“Het liefst zouden we dit terrassenbeleid het hele jaar voeren,” beaamt Rien Schulten van de gelijknamige brasserie aan de Markt. “Er staan evenveel terrasstoelen als voorheen, maar op een grotere oppervlakte. Dat maakt het aangezicht ineens heel anders. Overal terrasjes en parasols. Dat staat ‘aangekleed’. Ik hoor heel positieve reacties van toeristen, maar ook van inwoners. Het heeft meer sfeer en het staat gezellig.”

Versoepeling

Sommige coronaregels zijn versoepeld in Ootmarsum. Zo is het eenrichtingsverkeer voor voetgangers opgeheven. Ook zijn auto’s weer welkom op vrijdag en zaterdagochtend.
“Het was gezellig druk de afgelopen weekenden, het is niet té druk geweest. Daardoor is gebleken dat niet alle maatregelen nodig zijn. En dat betekent dat we ook direct gaan afschalen”, licht burgemeester Joosten toe. “De maatregelen hebben we getroffen om de bezoekersstromen goed te kunnen ‘managen’ en dat is gelukt. Door de inzet en goede en prettige samenwerking met de ondernemers en omwonenden kunnen we de maatregelen aanpassen.”
::foto2::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.