Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kulturhus de Mare klaar voor heropening; inwoners Noord Deurningen weer welkom

24 de mare
Kulturhus De Mare.
Beeld: Twente FM

NOORD DEURNINGEN - Kulturhus de Mare in Noord Deurningen opent de deuren weer.
Volgens de richtlijnen mocht dat op 1 juni al, maar vanwege organisatorische redenen opent het kulturhus in Noord Deurningen op 8 juni. De ruimtes kunnen weer geboekt worden voor vergaderingen en activiteiten.

Er worden allerlei extra maatregelen getroffen die te lezen zijn in het uitgebreide ‘protocol corona kulturhus de Mare’.

Dat is een vijf pagina’s tellend document waarin precies staat hoe inwoners van Noord Deurningen gebruik kunnen maken van hun kulturhus. Daarin lezen we onder meer over de looproute, de regels voor het terras en de inrichting van de ruimtes en het intensieve schoonmaakrooster.
::volgendepagina::
De sportzaal blijft nog gesloten, maar buiten sporten mag natuurlijk wel. De ontmoetingsruimte is geopend, ook voor wie buiten sport.

Wedstrijden en toeschouwers mogen echter niet.

Er is ook nagedacht over details. Zo wordt in het horecagedeelte gebruik gemaakt van melkcupjes en suikersticks in plaats van melk in een kannetje en suiker in een pot. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van de spoelbak; er wordt afgewassen met afwasmiddel. Zodat de vaat extra goed schoon wordt.

Het Filmhuis, Doebas en Jeugdhonk mogen dertig personen herbergen. Die kunnen dus ook weer beginnen, net zoals de Dorpshuiskamer voor ouderen.

Eerste film

De eerste jeugdfilm staat alweer op het programma. Op zaterdag 20 juni om 14.00 uur wordt Hotel Transylvania 3 gedraaid. De entree is 2,50 euro. Er is plek voor dertig kinderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.