Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Demonstratie Enschede van start

2020060501 enschede blackprotes
Demonstratie in Enschede
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE - Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Twente groen licht gegeven voor de Black Lives Matter demonstratie op het Van Heekplein.
“Voorwaarde is wel dat het maximum van 500 deelnemers niet wordt overschreden en iedereen 1,5 meter afstand houdt”, aldus Van Veldhuizen. “Het zou jammer zijn als de demonstratie straks toch nog moet worden afgebroken omdat mensen zich niet aan de afspraken houden”.

Na overleg in de driehoek (Politie, Openbaar Ministerie en Burgemeester) was de conclusie dat de demonstratie om 17:00 uur van start kon gaan.
::foto2::
Wel is duidelijk met de organisatoren afgesproken dat wordt vastgehouden aan het maximum van 500 deelnemers en ook de anderhalvemeter-maatregel moet worden nageleefd. De organisatie heeft via haar social media kanalen opgeroepen niet naar Enschede te komen omdat het maximum aantal deelnemers bereikt is. De demonstratie kan via livestream via Facebook en Instagram gevolgd worden.
::foto3::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.