Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Yes, kampeerfeesten gaan door, maar wel met serieus coronaplan

23 2020 kampeerfeest
Een Twentse traditie: kampeerfeesten in het weiland.
Beeld: Twente FM

REGIO – Het leek er even op dat het niet door zou gaan, maar inmiddels is het duidelijk: er mogen toch kampeerfeesten worden gehouden in Tubbergen en Dinkelland. Goed nieuws voor de jeugd dus hoewel ze werkelijk een coronaproof kampeerplan moeten inleveren bij de gemeente.
Het is al een echte Noordoost-Twentse traditie: kampeerfeesten in het weiland. Officieel mag er niet in weilanden gekampeerd worden, maar de Noordoost-Twentse gemeenten staan het onder bepaalde voorwaarden toch toe. Die voorwaarden worden spelregels genoemd en moeten worden ondertekend. Er wordt vervolgens ook echt gecontroleerd of de spelregels wel worden nageleefd.

De spelregels worden deze zomer extra ingewikkeld want de weilandkampeerders moeten een heus ‘coronaproof kampeerplan’ inleveren bij de gemeente. In de kampeerplan moet nauwkeurig worden omschreven hoeveel jongeren gaan kamperen en op welke manier zij dat veilig doen.

“Het coronaproof kampeerplan is verplicht”, zegt burgemeester John Joosten. “Door zo’n plan op te stellen, worden jongeren gedwongen om hier echt serieus over na te denken. Dat vinden we erg belangrijk, want we zouden niet willen dat één van de kampeerfeesten in onze gemeente achteraf een besmettingshaard blijkt te zijn.”

Jongeren die van plan zijn om in de maand juli een kampeerfeest te houden kunnen de spelregels downloaden op www.dinkelland.nl. Het ondertekende forumulier en het kampeerplan kunnen tot 25 juni worden ingeleverd bij de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.