Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Paalkamperen blijft gewoon mogelijk langs Twentepad

2220paalkampeerplaats
Een paalkampeerplaats langs het Twentepad.
Beeld: Twente FM

REGIO – Staatsbosbeheer sluit haar paalkampeerplaatsen, maar dat heeft geen gevolgen voor het paalkamperen in Twente. Dat blijft gewoon mogelijk, op meerdere locaties.
Overlast en rommel, dat zijn de belangrijkste redenen voor Staatsbosbeheer om de paalkampeerplaatsen te sluiten. De Twentse paalkampeerplaatsen zijn echter geen eigendom van Staatsbosbeheer en blijven dus gewoon open.

Dat zocht hikingwebsite starthiking.nl uit.

Paalkampeerplaatsen zijn te vinden op mooie locaties in de natuur. De kampeerders mogen geen open vuur maken en kamperen volgens het ‘leave no trace’-principe; ze ruimen dus alles op en laten geen spoor achter. Er mogen maximaal drie trekkerstentjes rondom de paal staan en de kampeerders mogen maximaal 24 uur op dezelfde plek verblijven.

Locaties in Twente

In onze regio zijn meerdere paalkampeerplaatsen te vinden langs het Twentepad. Dat is het enige streekpad dat volledig via paalkampeerplaatsen is te lopen. De paalkampeerplaatsen langs het Twentepad werden jaren lang aangelegd en onderhouden door Lion’s Club Tubbergen.
Paalkamperen ten tijde van corona is sinds eind april weer toegestaan in Twente.

Er zijn paalkampeerplaatsen in onder meer Harbrinkhoek, bij het Hondeven in Tubbergen, aan de Pottersweg in Vasse, op het Springendal, op erve Wiegink in Ootmarsum, op erve Middelkamp in De Lutte, op het Hulsbeek en op het Weleveld in Zenderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.