Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Lossernaar Jaimi van Essen beëdigd tot voorzitter de Maatschappij

Jaimi20van20 Essen
Wethouder Jaimi van Essen - Gemeente Losser
Beeld: Twente FM

LOSSER – Jaimi van Essen is de nieuwe voorzitter van het departement Twente van De Maatschappij voor Handel en Nijverheid.
Op maandag 18 mei kreeg hij de voorzittershamer overhandigd van Trudy Vos. De 28-jarige Van Essen is wethouder in de gemeente Losser. Met deze overdracht wordt het stokje overgedragen aan een vertegenwoordiging van jonge professionals die zich willen inzetten voor Twente.

Van Essen vertelt: “Het is voor mij een eer om voorzitter te worden van dit mooie netwerk. Samen met de leden, zowel de trouwe leden als de jongeren die zich recent hebben aangesloten, wil ik mij inzetten voor aansprekende en betekenisvolle bijeenkomsten in Twente. En Twente vertegenwoordigen in het landelijke netwerk.”

Afscheid van Vos

De algemene ledenvergadering waarin Trudy Vos haar voorzittersschap overdroeg, vond online plaats. In het najaar zal het departement persoonlijk afscheid nemen van Vos als voorzitter.

Onder leiding van Trudy Vos heeft het departement op veel terreinen ontwikkelingen doorgemaakt. Het hoogtepunt van de afgelopen 8 jaar was de organisatie van het landelijke jaarcongres van De Maatschappij op 26 september 2018 in Twente. Dit congres stond in het teken van ‘Hengelo 150 jaar Techniekstad’. Hierbij was ook beschermheer Koning Willem-Alexander aanwezig.

Over de Maatschappij

De Maatschappij voor Handel en Nijverheid – kortweg De Maatschappij – is een landelijk netwerk van onafhankelijke denkers en doeners vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Opgericht in 1777 met als doel het bevorderen van de welvaart en welzijn van Nederland.

De Maatschappij verzorgt allerlei bijeenkomsten, zoals recent het woondebat in Twente en is betrokken bij initiatieven als de Koning Willem I prijs – De ondernemersprijs van Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.