Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Plaza Oldenzaal gaat buiten sporten

2020sporten
Een flinke workout.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Sportscholen mogen nog niet open maar Plaza fit & healthclub in Oldenzaal komt toch met een oplossing: vanaf maandag wordt buiten gesport, op de parkeerplaats.
Groepslessen, circuittraining, fitness, krachttraining en spinninglessen: Plaza Theater gaat alle lessen naar buiten verplaatsen, naar de parkeerplaats. Daar komt een tentzeil tegen de eventuele regen en zo kan iedereen toch komen sporten.

Plaza is het eigenlijk niet eens met het regeringsbesluit dat fitnesscentra pas op 1 september open mogen en hoopt dat die datum nog wordt vervroegd, maar voor de tussentijd wordt er buiten gesport als tussenoplossing.

Volgens de regels

Het buiten sporten gebeurt volgens de coronaregels. Veiligheid boven alles dus en volgens de richtlijnen van het RIVM. Iedereen moet reserveren en leden krijgen maximaal twee sportmomenten per week, zodat meerdere leden aan de beurt komen.
Plaza introduceert zelfs een speciale Plaza reserverings-app voor de buitensportoplossing.

Wie komt sporten, mag niet eerder dan 5 minuten van tevoren aanwezig zijn. Er wordt een maximum gesteld aan de grootte van de groepen en iedereen sport op anderhalve meter afstand van elkaar. De kleedruimtes blijven gesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.