Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Beweeggids voor kwetsbare groepen

Wierden20plaatsnaambord202
Wierden plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

WIERDEN - De buursportcoach van de gemeente Wierden en de beweeg- en leefstijlcoach van De Welle ontwikkelden samen een beweeggids.
De gids is voornamelijk bedoeld voor de kwetsbare doelgroepen die tijdens deze situatie wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook anderen kunnen met deze beweegoefeningen prima uit de voeten! De gids is te vinden op de website van De Welle.

In deze beweeggids staan allerlei spierversterkende-, coördinatie- en conditieoefeningen die op verschillende niveaus kunnen worden uitgevoerd. Het enige dat de deelnemer nodig heeft, is een stoel. Bewegen heeft veel voordelen. Zo verkleint beweging de kans op overgewicht en kan het angst, stress en depressie verminderen. Daarnaast is het goed voor je hart en vaten en kan sporten diabetes en andere chronische ziektes voorkomen. De gids is te vinden op de website van De Welle of via de volgende link: https://www.stichtingdewelle.nl/nieuw-beweeggids-bewegen-in-thuisquarantaine/. Voor vragen of hulp bij een passende beweegactiviteit kan men contact opnemen met beweeg- en leefstijlcoach 55+, Kitty van der Steege of Kayra Rodijk, telefoon 0546-571693.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.