Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

SV Enter bijna eeuw jong

2020202020 Wierden20 Enter20 SV20 Enter20jubileumshirt
SV Enter 100 jaar
Beeld: Twente FM

ENTER – SV Enter bestaat in 2022 honderd jaar.
Een voorschotje op het jubileumjaar wordt nu al genomen: de jubileumshirts zijn ontworpen. Rood en wit, met het logo ‘100 1922 – 2022 SV Enter’.

“Komend seizoen spelen alle teams in dit jubileumshirt”, vertelt Jos van Otten, voorzitter van SV Enter. Zo wordt het jubileum op het veld alvast uitgedragen.

Na lange weken een leeg en zielloos sportpark Krompatte ziet hij nu de jeugd weer trainen. Het doet hem goed. “Toen we het bericht kregen hebben we meteen alles in gang gezet om de kinderen op 29 april te kunnen ontvangen. Die eerste avond waren er wel honderd kinderen”, vertelt hij.

De 730 leden tellenden vereniging begint deze week met de trainingen voor senioren.
Van Otten: “Er worden verschillende trainingsvormen aangeboden, speciaal ontwikkeld voor voetbal op anderhalve meter. Zoals dribbelen, kaatsen en afwerken op het goal. De oudere jeugd doet deze oefeningen al.”
De voorzitter denkt dat de selectiespelers de trainingen snel weer oppakken. “Ik verwacht dat de trainingen voor de recreatieve spelers nog even op een laag pitje blijven. Aan de andere kant: je ziet elkaar wel weer. Het is meer dan alleen voetbal.”

Het bestuur hoopt binnen afzienbare tijd ook niet-spelenden leden en bezoekers weer te kunnen ontmoeten op Krompatte. En dan, vanaf volgend seizoen, in de jubileumshirts, óp naar het jubileumjaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.