Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

EDlive: voor 70+, horeca, ondernemers

2020202020 Wierden20 Enter20 E Dlive202018
EDlive 2018
Beeld: Twente FM

ENTER – ‘Enter Eerst’ is het motto van EDlive 2020.
Met het wegvallen van veel activiteiten in Enter, waaronder de Enterse Dagen, probeert de organisatie van EDlive een leuke avond voor de Enterse 70-plussers én de plaatselijke horeca te organiseren.
Twee dagen lang, op 29 en 30 mei, staat in Enter de televisie op Caiway kanaal 69 en KPN kanaal 1411 van Twente FM.

“Onze senioren zitten al weken binnen, vaak zonder dat ze bezoek kunnen ontvangen. De horecaondernemers in Enter hebben het eveneens moeilijk. We willen 70-plussers en ondernemers met deze actie een hart onder de riem steken”, vertelt Gerard Libbers, woordvoerder van EDlive 2020.

De actie moet voldoende geld opleveren om de 70-plussers in Enter een driegangen diner aan te bieden, inclusief een paar drankjes. De senioren hoeven hier niets voor te betalen of voor te doen, behalve zich aan te melden, en dat kan later.

Om het geld bijeen te krijgen wordt twee dagen actie gehouden, op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei. Twee dagen lang staat in Enter de televisie op Caiway kanaal 69 en KPN kanaal 1411 van Twente FM. Hierop wordt beide dagen nonstop live uitgezonden, overdag en ’s avonds.

De DJ’s Gijs Hakkert, Daan Visser en Bas Stamsnijder draaien verzoeknummers vanuit een studio in het centrum van Enter. Doneren voor verzoekplaatjes kan via edlive.nl.
Daarnaast komen bedrijfspromotiefilmpjes voorbij en zijn er andere activiteiten te beleven.

Vrijdagavond 29 mei wordt de Grote Enterse Noaberquiz gehouden. Hieraan kan iedereen meedoen die diezelfde week voor 20,- euro heeft besteed bij een Enterse ondernemer. Gespeeld wordt er vanuit huis.
Het eerste Enterse Online Festival, met optredens van onder andere Neet Zuuver, Apple, Virago en Broadway, gewoon te zien en te horen vanuit de woonkamer, is er op zaterdagavond.

Wie doneert maakt kans op een prijs, die beschikbaar is gesteld door een Enterse ondernemer. De winnaars kunnen voor hun woning een vreemd wagentje verwachten met een waterpartij én badeendjes. Al hengelend (want anderhalve meter…) wordt een eendje met prijs naar binnen gehaald. Ook dat wordt natuurlijk uitgezonden.

Op tv is beide dagen aandacht voor de Enterse ondernemers. “Tijdens EDlive 2020 laten we zien en horen wat de Enterse ondernemers allemaal te bieden hebben. Je hoeft het dorp niet uit om te slagen voor al je boodschappen. Enter Eerst”, aldus Libbers.

Als dinerdatum is voorlopig gekozen voor dinsdagavond 8 september. Zonder corona zouden die dag de Enterse Dagen 2020 begonnen zijn. De gasten voor die avond krijgen een diner in één van de restaurants in Enter. Alle restaurants doen mee, van de Bistro tot eetcafé ’t Zumpke en het Rheins.
Uiteraard worden overal de dan geldende richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Hoe men zich kan aanmelden wordt nog bekend gemaakt.

Libbers: “We zijn heel blij dat Twente FM ons deze mogelijkheid biedt, zodat we met elkaar een mooie actie kunnen organiseren. We maken er twee leuke dagen van. We gaan ervan uit dat we het beoogde bedrag ophalen, gezien de enthousiaste reacties die we nu al krijgen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.