Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Enternaren aan zet bij locatie school

2020202020 Wierden20 Johan20 Coes20wethouder
Wethouder Johan Coes
Beeld: Twente FM

ENTER - De inwoners van Enter kunnen mogelijke locaties inzenden voor de gezamenlijke nieuwbouw van basisscholen De Talenter en De Wegwijzer.
Die locaties worden vervolgens getoetst aan de criteria die zijn vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Dat zijn de belangrijkste voorstellen die voortkomen uit de evaluatie van het proces van de zoektocht naar een nieuwe locatie voor de scholen.

Het voorstel hiervoor komt dinsdag 12 mei 2020 aan de orde tijdens de Informatieronde Grondgebied. “Als er zoveel weerstand ontstaat tegen een besluit dat het college heeft genomen, is het goed om kritisch te kijken naar het proces dat is doorlopen. Soms moet je een stapje terug doen om vervolgens op gelijke voet verder te kunnen gaan”, licht wethouder Johan Coes toe.

Dat betekent ook dat het haalbaarheidsonderzoek, dat door bewoners van de voorkeurslocaties aan de Sportlaan ter discussie wordt gesteld, door een onafhankelijke deskundige opnieuw getoetst wordt.

Daarnaast gaat het college de toetsingscriteria voor een geschikte locatie zelf vaststellen en ter goedkeuring voorleggen aan de gemeenteraad. “Het is belangrijk voor het vervolgproces dat vooraf voor iedereen helder is wat voor criteria we hanteren als we zoeken naar een nieuwe locatie. Zo voorkom je discussie achteraf”, aldus wethouder Johan Coes.

Vervolgens worden de inwoners van Enter gevraagd mee te denken over mogelijke locaties. Rond september 2020 zouden die locaties bekend moeten zijn. De ingezonden locaties worden getoetst aan de criteria en de uitkomsten gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst, waarvan de planning is dat die gehouden wordt in december 2020.

Nieuwe locaties worden meegenomen in het haalbaarheidsonderzoek waarna uiteindelijk het college en de gemeenteraad de uitkomsten vaststelt. De verwachting is dat de gemeenteraad in mei 2021 een besluit kan nemen over het nieuwe haalbaarheidsonderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.