Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Bouwval Maddog in Denekamp verkocht aan Koopman Vastgoed

1920hiell
Het pand en de grond van bar Maddog/de Hiel is verkocht.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Het pand en de grond van voormalig Maddog/ De Hiel in Denekamp is verkocht aan Koopman Vastgoed. De Tubbergse vastgoedondernemer heeft nog geen concrete ontwerp klaarliggen, maar wil wel op korte termijn werk maken van het bouwproject.
De vorige eigenaar was woningstichting St. Joseph uit Almelo. Die liet het plan na aankoop jaren ongemoeid, met als resultaat een bouwval.

St. Joseph startte een verkooptraject en via een openbare inschrijving met biedingen werd Koopman Vastgoed de nieuwe eigenaar. Er waren meer biedingen. "Wij waren de winnaar van de openbare inschrijving,” vertelt Hugo Koopman, die het vastgoedbedrijf samen met zijn broer en zus heeft. “Nu zijn we bezig met de voorbereidingen om straks met een concreet plan naar de gemeente te gaan.”

Voor wie weer horeca verwacht op deze locatie; nee, dat zit niet in de planning. “Dat is niet ons uitgangspunt geweest toen we het kochten. Wij denken aan woningbouw. Appartementen wellicht, maar grondgebonden woningen zijn ook mogelijk. De gemeente wil graag meedenken hierover, gelukkig. Dat zo’n locatie er zo bijligt, is immers zonde.”

Gevel met voorbescherming

De gevel van het pand heeft ‘voorbescherming’. “We zijn in het pand geweest en de staat ervan is slechter dan de meeste mensen zullen denken. We snappen heel goed dat er waarde wordt gehecht aan de uitstraling van het pand en we willen er graag iets moois neerzetten, waarbij we onder meer de rooilijnen respecteren. Ons plan is om er een mooi project neer te zetten om te wonen. Dan heeft iedereen er wat aan.”

Op welke termijn gaat Koopman aan de slag op de locatie? “We beginnen zeer binnenkort met het plaatsen van deugdelijke hekken. De pannen liggen op sommige plekken al in de dakgoot; dat kan gevaarlijk zijn. Ook moet er nog wat asbest verwijderd worden. En het plan moet natuurlijk nog worden gemaakt; dan kunnen we er mee naar de gemeente. We hebben het zeker niet gekocht om het jaren te laten liggen, dus we gaan er snel mee aan het werk," besluit Koopman.

::foto2::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.