Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Blijdschap in Tierpark Nordhorn: eindelijk weer open voor publiek

19202020 Nordhorn20 Tierpark
Tierpark nordhorn weer open
Beeld: Twente FM

NORDHORN - Tierpark Nordhorn is eindelijk weer open.
Woensdag was de eerste dag dat bezoekers de populaire dierentuin vlak over de grens bij Denekamp weer mochten bezoeken. Het was meteen gezellig druk. Twente FM sprak een blije Ina Deiting, medewerkster van de dierentuin. “Eindelijk weer mensen in het park.”

Het was een ontzettende opluchting voor de medewerkers van Tierpark Nordhorn toen de minister-president van Niedersachsen aankondigde dat dierentuinen op 6 mei weer open mochten voor publiek.

“We zijn ontzettend blij dat we eindelijk weer gasten kunnen ontvangen in ons park,” aldus Ina Deiting.

Meer dan miljoen schade
Meer dan zeven weken was moest de dierentuin dicht vanwege coronamaatregelen. Normaal gesproken zou de dierentuin meer dan 80 duizend bezoekers hebben gehad in die tijd en met het mooie weer van de laatste tijd waarschijnlijk nog wel meer. De gemist inkomsten: meer dan een miljoen euro.
Een bittere pil voor de dierentuin. Normaal gesproken wordt in het voorjaar en de zomer het geld verdiend waarmee de wintermaanden ook betaald worden, als er minder bezoekers zijn. De dierentuin heeft de boekhouding echter goed voor elkaar en is al vroeg begonnen met sparen, al toen de coronamaatregelen in zicht kwamen.
“Maar de uitgaven gaan natuurlijk wel gewoon door,” aldus directeur Nils Kramer. “Geen inkomsten is eigenlijk geen optie, alleen al vanwege de dieren de we verzorgen, maar ook vanwege het loon van de medewerkers.”
Extreem zuinig
De dierentuin heeft daarom veel maatregelen getroffen. Er is een uitgavestop en de bouwwerkzaamheden zijn stilgelegd. Dat blijft de komende weken zo. De medewerkers werken deeltijd. Hiermee wil de dierentuin zo lang mogelijk operationeel blijven.
“We werken extreem zuinig. Het is namelijk niet de bedoeling om ook maar één werkplek te verliezen,” aldus de directeur. “Onze medewerkers horen bij de ‘Tierparkfamilie’, zeggen we altijd. Daarom willen we nu het eropaan komt, niemand laten vallen.”
70 jaar Tierpark Nordhorn
De dierentuin viert dit jaar het 70-jarig bestaan maar de festiviteiten daaromtrent moeten even wachten, tot er weer budget is. Ook de bouwwerkzaamheden worden uitgesteld. “Normaal gesproken zou de bouw al veel verder gevorderd zijn maar we vertrouwen erop dat onze bezoekers er begrip voor hebben. Eigenlijk hopen we dat ze gewoon blij zijn dat ze de dierentuin weer kunnen bezoeken.”
Bedankt voor de steun
De medewerkers van Tierpark Nordhorn zijn heel blij met de steun die ze de laatste weken hebben gekregen van bezoekers. “Sponsorbijdrages, nieuwe leden bij de bezoekersvereniging, mensen die dieren hebben ‘geadopteerd’… Hieruit blijkt dat veel mensen hun dierentuin steunen. Dat geeft ons kracht en zelfvertrouwen,” besluit de directeur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.