Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Hier verheugt Oldenzaalse jeugd zich op: BoesCoolTuur start in oktober

1920boescooltuurr
Oldenzaalse jeugd maakt kennis met cultuur via BoesCoolTuur.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Basisschoolleerlingen uit Oldenzaal gaan in oktober weer meedoen aan BoesCoolTuur, het project waarbij ze kennismaken met de Oldenzaalse cultuursector.
Muziek maken, zingen, toneelspelen… Al meer dan duizend basisschoolleerlingen hebben met veel culturele verenigingen kennisgemaakt dankzij BoesCoolTuur. In het najaar start de nieuwe editie.

Ook dit jaar kunnen basisschoolleerlingen weer op een laagdrempelige manier kennismaken met de Oldenzaalse cultuursector. Voor 5 euro kunnen de leerlingen vier lessen meedoen aan een cursus. Binnenkort verschijnt het volledige cursusaanbod. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt.

Nieuw: instrumentenfonds

BoesCoolTuur biedt komende editie iets nieuws, namelijk het instrumentenfonds. Dat is bedoeld voor jonge muzikanten van wie de ouders niet in staat zijn een instrument aan te schaffen. Dankzij het fonds kan er toch thuis geoefend worden. Met dank aan het Cogas Cultuurfonds en de Rabobank kan het fonds dit najaar tot stand komen voor kinderen die bekend zijn bij Stichting Leergeld.

Aanbieders welkom

Culturele aanbieders die interesse hebben onderdeel uit te maken van het cursusaanbod kunnen voor meer informatie contact opnemen met projectleidster Nikki Sneep-Snijders via [email protected] of 06 29453952. Na de zomervakantie worden de flyers met daarin het aanbod verspreid zodat alle Oldenzaalse basisschoolkinderen de mogelijkheid krijgen mee te doen met BoesCoolTuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.