Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Cindy ter Riet fractievoorzitter NEW

1820202020 Wierden20 Cindy20te20 Riet20525x640
Cindy te Riet en Alfons Woolderink
Beeld: Twente FM

WIERDEN - Alfons Woolderink heeft per 1 mei 2020 het fractievoorzitterschap van Nieuw Enter Wierden (NEW) na zes jaar overdragen aan Cindy ter Riet.
Hij blijft gemeenteraadslid. “In 2014 heb ik vrij onverwachts het fractievoorzitterschap op mij genomen. Mensen die mij kennen weten dat ik niet graag vooraan sta. Toch heb ik met veel plezier deze rol binnen NEW vervuld."

"Ik merk dat de afgelopen jaren heel intensief zijn geweest en het nu een mooi moment is om het fractievoorzitterschap over te dragen. Toen ik in maart 2010 als raadslid begon, was het normaal dat je één à twee avonden in de week voor de politiek op pad ging. Vanaf 2015, toen de decentralisaties plaats vonden, is het nu normaal dat je twee à drie avonden bezig bent met de politiek. Dan ga je kijken hoe de verhouding politiek, werk en privé is en dan kom je tot de conclusie dat ik het nu voldoende vind om raadslid voor NEW te zijn."
"NEW heeft met Cindy, een jonge gedreven vrouw, die de afgelopen jaren samen met mij al invulling heeft gegeven aan het fractievoorzitterschap, en heel graag een stap vooruit wil zetten. Ik ben er trots op dat Cindy bereid is om deze rol binnen NEW te gaan vervullen. Ik blijf in de gemeenteraad van Wierden voor de fractie NEW en wil graag de komende jaren mijn ervaringen met de fractie delen", aldus Woolderink.

Ter Riet zit (net als Woolderink) vanaf 2010 in de gemeenteraad van Wierden voor de fractie NEW.
“Allereerst wil ik aangeven dat ik het jammer vind dat Alfons gaat stoppen als onze fractievoorzitter, onder zijn leiding hebben wij heel erg mooie successen behaald. Denk aan de laatste verkiezingsuitslagen! Daarnaast hebben wij met hem als onze fractievoorzitter altijd ingezet op de verbinding tussen mensen en organisaties. Alfons ziet zaken niet zwart- wit en ziet altijd kansen om elkaar te versterken. Gelukkig blijft hij raadslid", aldus Ter Riet.
"Ik voel mij vereerd dat de volledige fractie, mij het vertrouwen heeft gegeven om de nieuwe fractievoorzitter van NEW te mogen zijn. Voor mij na tien jaar raadslid te zijn, een mooie nieuwe uitdaging en stap vooruit. In deze onzekere periode, met een aantal grote dossiers op komst kijk ik er naar uit om het beste uit de fractieleden te halen, waarbij de kernwaarden van NEW altijd centraal blijven staan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.