Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Bezoekersruimte Reggedal Enter nu open

1820202020 Wierden20 Enter20 Reggedal20tent2002
Bezoekruimte Reggedal
Beeld: Twente FM

ENTER - De veilige bezoekersruimte bij Carintreggelandhuis Het Reggedal gaat vanmorgen, vrijdag 1 mei 2020, rond 11.00 uur open.
Vanaf dan kunnen de bewoners eens per week hun eigen bezoek ontvangen in deze ruimte. Initiatiefnemer is Jan Mulder die, samen met Sportvereniging Raduga en gesteund door onder andere Yvonne Neep-Wolters, vrijwilligers en Enterse sponsoren, deze bezoektent binnen circa een week realiseerde.

Mulder liep vorige week bij Het Reggedal, toen hij zag hoe een bewoner vanaf het balkon een gesprek probeerde te houden met de partner, die op de weg stond. “Twee oudere mensen die elkaar probeerden te verstaan, en dat lukte nauwelijks. Dat dit zó moest. Ik kreeg er koude rillingen van”, vertelt hij.

Dat moet anders kunnen, dacht Mulder en zocht contact met Sportvereniging Raduga, waarvan hij voorzitter is. Raduga schaarde zich achter zijn plan om aan de slag te gaan om een soort aanbouwruimte te realiseren. Mulder zocht contact met Carintreggeland: “Het Reggedal heeft nog geen coronapatiënten, dat willen ze graag zo houden en ik kan me goed voorstellen dat de organisatie voorzichtig met bezoek is nu. Maar de manager van Carintreggeland gaf vrijdagavond toch groen licht.”

En toen kon het los. Via facebook deed Mulder een oproep aan de Enternaren. De reacties waren overweldigend. Binnen een uur was alles geregeld: een tent van brandvertragend doek, geluidsverbinding, decoratie, meubilair (“want de aanbouw moet wel een huiselijke sfeer hebben”), sponsoren en vrijwilligers, kortom alles wat nodig was.
::foto2::
Sinds dinsdag staat de tent er. “De tent is tegen de gevel aangezet en sluit aan bij een kantoorruimte. Die kantoorruimte is ontruimd en daar is een gezellige huiskamer van gemaakt. Door het raam van het kantoor hebben bewoners en bezoekers contact: gescheiden door het raam, verbonden door de geluidsinstallatie.”

Toen de tent er stond, moest die 24 uur leeg blijven in verband met de verzekering. Donderdag werd de tent ingericht en werd de spreek-luisterverbinding geplaatst.

Vanaf vandaag kunnen bewoners elke week even hun eigen visite ontvangen. Afspraken worden gemaakt via Het Reggedal.
“Het ziet er supermooi uit. Gisteravond hebben we alles getest en het werkt”, aldus Mulder. “Ik ben super super super tevreden. Ook om de reacties, ik werd overstelpt door mensen die hulp aanboden.”

Inmiddels wordt hij benaderd door andere plaatsen om ook zoiets te regelen. “Ik stel uiteraard het stappenplan beschikbaar. Maar dit was een Enters initiatief en voor mij blijft het daar bij.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.