Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Sportparken Wierden open voor sportende jeugd

Voetbalteam
Voetbalteam
Beeld: Twente FM

WIERDEN - Het college van B&W heeft besloten om een aantal sportparken vanaf woensdag 29 april 2020 weer open te stellen voor de sportende jeugd tot en met 18 jaar van de gemeente Wierden.
Het gaat om de sportparken Het Lageveld (SVZW/Blauw Zwart/WIJC), Het Lageveld (Juventa’12/Wandelvereniging Ambulare), De Werf (vv Enter Vooruit), Krompatte (sv Enter) en de tennisparken Beukersweide (TV Beukersweide) en Enter (TV Enter).

Het college gaat ervan uit dat op deze korte termijn op de genoemde locaties sporten op een verantwoorde manier te organiseren is. “Op de benoemde locaties kunnen ook, als er ruimte is - andere sportactiviteiten door andere sportaanbieders worden aangeboden”, aldus het college. Aanvragen voor het gebruik van andere locaties in de gemeente Wierden om te sporten worden zorgvuldig beoordeeld en aanvragers ontvangen hierover bericht van de gemeente zodra dit helder is.

Sportverenigingen die gewoonlijk gebruik maken van deze locaties, kunnen de activiteiten voor de jeugd tot en met 18 jaar weer laten plaatsvinden, als zij voldoen aan de voorwaarden. Op iedere aangewezen locatie moet bijvoorbeeld een coördinator aangewezen worden voor het handhaven van de regels en het inplannen van andere sportactiviteiten. Basisregel voor de jeugd van 13 tot 18 jaar is dat zij anderhalve meter afstand moeten houden. Deze regel geldt niet voor de jeugd tot en met 12 jaar.

Het college heeft een aantal spelregels opgesteld, waar men zich aan moeten houden. Zo zijn de kleedkamers en douches gesloten en mogen ouders niet mee het sportpark op. De jeugdige sporters moeten onder meer in sportkleding komen, hun eigen bidon met water meenemen en bij de poort van het sportpark wachten tot ze worden opgehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.