Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Gasten arriveren weer bij De Grimberghoeve

18202020 Grimberghoeve
Grimberghoeve
Beeld: Twente FM

NOTTER – Nog net voor het toeristische seizoen van start gaat, is bekendgemaakt dat Twentse vakantieparken en campings weer open mogen.
Ook SRV Landschapscamping de Grimberghoeve aan de Klokkendijk in Notter is weer open, maar horeca en toiletgebouw zitten nog dicht. De eerste gasten kwamen vrijdagmorgen aan.

Veiligheidregio Twente besloot de regels te versoepelen met ingang van vrijdag 24 april 2020. Vakantieparken mochten weer open, onder strikte regelgeving.
“Het werd tijd”, stelt Gerrit Lammers, eigenaar van de Grimberghoeve. “Ik vind het nog steeds onterecht dat de campings hier in Twente op slot moesten, terwijl ze elders in het land wel open mochten zijn. Dat terwijl we hier in de regio echt niet de meeste besmettingsgevallen hebben. Ik heb er geen moeite mee dat campings tijdens zo’n crisis moeten sluiten, maar dan moet dat wel in het hele land gelden.”

Normaal zou de camping open gaan op 27 maart. “Dat kon nu niet. Feesten en partijen hebben we het hele jaar door; die werden nu ook afgelast. Activiteiten als boerengolf, solexverhuur, kanoverhuur en boogschieten stopten ook en kunnen nog steeds niet doorgaan.” Voor de familie Lammers vielen de inkomsten helemaal weg. “Al met een hele aderlating.”

De gasten die nu naar de Grimberghoeve komen, moeten nog zelfvoorzienend zijn. Het toiletgebouw is niet open, en de horecagelegenheid ook niet. Lammers: “Ik hoop dat de toiletgebouwen snel open mogen. Veel mensen vinden het vervelend om de grote boodschap op het caravantoilet te doen.”

“Wat de gasten wel kunnen? In de zon zitten, fietsen en wandelen. De omgeving is prachtig. Zwemmen in de Regge kan ook, jongeren sprongen daar vandaag al in het water.” Lammers verwacht de komende dagen zo’n twintig caravans. “Van de gasten die voor het voorseizoen gereserveerd hebben, komt er een aantal, maar een aantal ook niet. Van de meivakantie verwacht ik niets, gezinnen met kinderen blijven thuis. De beide hooibergchalets zijn wel bezet.”

“Ik hoop dat de regels ten aanzien van de toiletaccommodaties versoepeld worden. Dat in elk geval de toiletten gebruikt kunnen worden. Daarvoor kunnen we ook met anderhalve meter als uitgangspunt, de juiste maatregelen treffen. Of het voor ons nog een mooie zomer wordt? De schade kun je natuurlijk niet meer inhalen, maar we blijven wel positief.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.