Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Fundament viert alternatieve Koningsdag met Losserse jeugd

1820woningsdag
De Koningsspelenmedley is onderdeel van Woningsdag in Losser.
Beeld: Twente FM

LOSSER – De Losserse stichting Fundament heeft normaal gesproken een uitgebreid programma klaarstaan voor de jeugd, maar dat gaat dit jaar niet door. Fundament komt wel met een alternatief programma.
Fundament wil van deze Koningsdag toch een feestelijke Woningsdag maken en daarom heeft de stichting een aantal activiteiten verzameld om thuis te doen. Die zijn te vinden op stichtingfundament.nl/2020/04/koningsdagspecial.


Tekendocent Diane Boerrigter geeft de kinderen een tekenopdracht mee: maak een tekening met een koninklijk tintje, gebaseerd op een ‘golftekening’. Hoe dat precies werkt, vertelt ze in een instructiefilmpje.

Ook is er een instructie ‘Kazoo-instrument’ maken. Dat is een eenvoudig muziekinstrument dat grappige geluiden produceert.

De Kinderen-voor-Kinderen-Koningsspelen-medley wordt uitgelicht door Fundament. Dan kan iedereen even lekker meezingen én er is een warming-up om Woningsdag goed te beginnen.

Doe je mee?

Fundament zou het leuk vinden als kinderen uit Losser laten weten hoe ze Woningsdag vieren. Je kunt ze taggen als @stichtingfundament op facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.