Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Burgemeester Dinkelland feliciteert ‘zijn’ gedecoreerden wél persoonlijk(VIDEO)

17202020lintjes
Koninklijke onderscheiding
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Een koninklijke onderscheiding? Dat hadden de gedecoreerden in de gemeente Dinkelland natuurlijk niet verwacht. En dat de burgemeester ze het heugelijke nieuws persoonlijk zou komen vertellen al helemaal niet.

De meeste burgemeesters kozen er voor om de gedecoreerden telefonisch op de hoogte te stellen van het heugelijke feit dat ze een Koninklijke onderscheiding krijgen. Zo niet burgemeester John Joosten van Dinkelland. Hij ging persoonlijk bij alle gedecoreerden langs, om ze de waardering te geven die ze verdienen.

Burgemeester Joosten bezocht elf inwoners en overhandigde ze – op gepaste afstand natuurlijk – een persoonlijke brief, een bos bloemen en een foto van de oorkonde en het lintje. Opspelden mocht vanwege de coronamaatregelen niet. Voor die ceremonie komt één landelijk moment. Wanneer dat is, is afhankelijk is van het verloop van het coronavirus.

Twente FM ging mee met burgemeester Joosten tijdens zijn bezoeken aan Willy Bruns, Herman Haamberg en Hans Haamberg (geen familie van elkaar) en maakte daar een videoverslag van. Willy en Hans waren gewoon thuis, maar Herman was op het land. “We konden hem niet thuishouden,” lachten zijn familieleden. Dus de delegatie vertrok naar het land waar Herman Haamberg aan het werk was om hem het nieuws te brengen.

De volgende inwoners uit Dinkelland zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:

Gerrit Hofsté uit Denekamp
Herman Haamberg uit Lattrop
Hans Haamberg uit Tilligte
Harrie Hulsman uit Ootmarsum
Ine Hulsman-Holshof uit Ootmarsum
Marlou Raatgerink-Essink uit Ootmarsum
Henk Scholten uit Agelo
Willy Kolmschot-ter Haar uit Saasveld
Paul Keizer uit Weerselo
Ans Keizer-Brunink uit Weerselo
Willy Bruns uit Denekamp

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.