Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Negen lintjes in gemeente Tubbergen

Koninklijke onderscheiding Lintje
koninklijke onderscheiding Lintje
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN – Negen inwoners van de gemeente Tubbergen kregen vandaag te horen dat ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester Haverkamp maakte hen dat telefonisch bekend. De bekendmaking was live te volgen op de site van de gemeenteraad. De onderscheidingen worden op een later tijdstip uitgereikt.

De nieuwe leden in de Orde van Oranje Nassau zijn:

Ria Braakhuis-Stevelink uit Vasse
Al veertig jaar verzorgt ze de kerkschoonmaak, ze helpt mensen die hulp nodig hebben, is vrijwilligster bij SV Vasse, de dorpshuiskamer Vasse en de Kruidentuin.

Wim Hannink
Wim zet zich al meer dan twintig jaar vrijwillig in voor de brandweer. Brandweerman zijn is, naast het blussen van branden, ook hulp verlenen bij ongelukken, rampbestrijding en levens redden. Wim zet zijn expertise in bij ongevallen met dieren.

Theo Kienhuis uit Langeveen
Theo zat in het bestuur van de Dorpsraad Langeveen, verricht diverse werkzaamheden in de Kerklaan en Pastoor Hoflandstraat en omgeving (Langeveen), was bestuurslid OVKK en lid huurderscommissie Woningstichting Tubbergen. Hij verricht werkzaamheden bij de RKH Pancratius Langeveen, rond onderhoud pastorietuin en pastorie, was bestuurslid beheercommissie gebouwen Pancratius parochie Tubbergen en raadslid voor het CDA.

John Muller uit Albergen
John is al ruim vijftig jaar als bestuurslid, onder andere als voorzitter, betrokken bij Dorpshuis de Danne, was vele jaren voorzitter Volleybalvereniging Albergen en is voorzitter van Tennisvereniging Albergen.

Annie van den Munckhof-Beelen uit Tubbergen
Annie doet al een halve eeuw vrijwilligerswerk en is actief bij de stichting Oranjewijk Tubbergen, bij de Wiekhof (Aveleijn) (senioren met verstandelijke beperking en lichamelijke problematiek), verzorgt kleding voor minder bedeelden, is mantelzorger voor oudere buurtbewoonster en breit voor goede doelen.

Herman Alphons Oude Nijhuis uit Albergen
Herman Alphons is of was als vrijwilliger betrokken bij de Tukkerstocht, IJsclub Albergen, bouw- en onderhoudswerkzaamheden De Tukkers en verricht bouw- en onderhoudswerkzaamheden, kerkversiering H. Pancratius parochie Albergen.

Riky Wilhelmien Stamsnijder uit Tubbergen
Riky Wilhelmien was mantelzorger voor haar broer Jan, en is vrijwilligster bij de Pancratius Parochie Tubbergen, begeleider Mee Reizen, vakanties voor mensen met een beperking en vrijwilligster bij Trivium Meulenbelt Zorg, bij Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland en bij de Voedselbank Almelo en Tubbergen.

Anny Steggink-Blokhuis uit Geesteren
Anny was actief in diverse functies bij volleybalvereniging Tornado. Ze is schoonmaakvrijwilligster en verzorgt de coördinatie schoonmaak van kerk en pastorie in Geesteren, is gastvrouw en koffiedame bij de De Eeshof, bestuurslid van de Peuterspeelzaal en collectant voor het MS Fonds.

Bert Voorhuis
Bert zet zich al meer dan twintig jaar vrijwillig in voor de brandweer. Als brandweerman helpt hij bij het bluswerk, en verleent hulp bij ongelukken, rampbestrijding en levens redden. Situaties die niet makkelijk zijn en waar een flinke dosis moed voor nodig is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.