Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Zeven koninklijke onderscheidingen in Losser

1720lintjesregen20losser
Burgemeester Kroon belde de gedecoreerden in Losser persoonlijk op.
Beeld: Twente FM

LOSSER – Zeven inwoners van de gemeente Losser zijn verrast met een telefoontje dat zij een Koninklijke onderscheiding toebedeeld krijgen én met een serenade van Excelsior.
Burgemeester Cia Kroon belde alle gedecoreerden om ze op de hoogte te stellen van het nieuws. Daarna werden de gedecoreerden verrast met een oranje boeket en een serenade van muziekvereniging Excelsior Losser en hun twirls.

Dit gebeurde met een geluidswagen en daarop een groot beeldscherm, waarop de videoclips van de thuisspelende orkestleden en de choreografie van de majorettes werden afgespeeld.
De gedecoreerden luisterden naar het Wilhelmus en de mars Viva Excelsior, wat een feestelijke tintje gaf aan deze bijzondere uitreiking.

Later in het jaar wordt naar één landelijk moment gezocht, waarop alle uitreikingen kunnen plaatsvinden. Dit is afhankelijk van het verdere verloop van het coronavirus.
De gedecoreerden worden dan alsnog tijdens een bijeenkomst in ’t Lossers hoes in het zonnetje gezet..

De volgende inwoners uit Losser zijn benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau:

- Liesbeth ten Dam – Kuipers uit Beuningen vanwege haar inzet voor onder meer parochie Lumen Christi, de zorgboerderij, de Mariaschool, de peuterspeelzaal in Beuningen, de werkgroep kerkversiering en haar mantelzorgactiviteiten.

- Annette Theussing-Hobbelink uit Losser vanwege haar inzet bij de vakantiespelweken, de kerstmarkt, het Huis van de Kerstman, het Bruegheliaans Festijn, de kunstmarkt en carnaval Losser.

- Het echtpaar Coen van Breugel en Anneke Vincenten vanwege hun inzet voor het Lossers Kunst Collectief waar ze oprichter én actief lid van waren, de Kunstroute Losser en vluchtelingenhulp.

- Hennie Bijkerk uit Overdinkel voor zijn inzet voor stichting Fundament, ’t Trefhuus en Schuttersvereniging Overdinkel.

- Frank Olde Riekerink uit De Lutte vanwege zijn inzet voor brandweerpost De Lutte waar hij al meer 20 jaar een dienstverband heeft.

- Ad Willems uit Losser vanwege zijn inzet voor geloofsgemeenschap Katholiek Losser (onder meer bestuurslid dauwtrapviering, secretaris locatieraad, begraafplaatscommissie en de pastoraatsgroep) en zijn inzet voor koor Vivace.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.