Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

MaaS Twente officieel van start

1720 Goanapp2020200423
MaaS Twente officieel van start
Beeld: Twente FM

TWENTE - Eenvoudig duurzaam reizen van A naar B, plannen, boeken en betalen.
Dat kunnen straks alle inwoners en bezoekers van Twente met één handige app. Pilotproject Mobility as a Service (MaaS) Twente gaat daarin voorzien en Qarin Tranzer gaat die app bouwen. Onder de naam Goan wil het bedrijf vraag naar en aanbod van mobiliteit eenvoudig en snel bij elkaar brengen.

De MaaS-app en de plannen van Qarin Tranzer zijn online gepresenteerd bij de start van MaaS Twente.

De focus in Twente ligt op maatwerkvervoer en forensen/bezoekers die vaker willen reizen met een alternatief voor de auto.

De komende periode gaat Qarin Tranzer de diverse aanbieders van mobiliteitsdiensten aansluiten op de MaaS-app en de eerste testen van de app voorbereiden. Vanwege de coronamaatregelen blijft het daar vooralsnog bij. De 20.000 Twentse Wmo-cliënten en álle ruim

400.000 reizigers in de acht Twentse gemeenten worden gericht benaderd. Het tempo waarin en het moment waarop dat gebeurt is vanzelfsprekend afhankelijk van de reisadviezen de komende maanden. Vanaf de start van de app kan er meteen gereisd worden met vrijwel alle openbaarvervoeraanbieders in Nederland, België en het grensgebied met Duitsland. Ook steeds meer aanbieders van taxi’s, deelfietsen, -auto’s en -scooters sluiten zich hierop aan.

Tijdens een online kick-off is de Goan-app woensdag gepresenteerd. Anja Prins (wethouder gemeente Losser), voorzitter van MaaS Twente, heeft veel vertrouwen in het succes van de pilot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.