Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Basisschool Touwladder te koop

1720202020 Wierden20 Touwladder20 KLEINER
De Touwladder
Beeld: Twente FM

WIERDEN - Het karakteristieke schoolgebouw van De Touwladder aan de Schoolstraat in Wierden is deze week in de verkoop gegaan.
Aan de verkoop heeft de gemeente wel een aantal specifieke voorwaarden verbonden. Geïnteresseerde partijen kunnen tot 22 juni 2020 een plan met bod indienen voor het gebouw, e-mail: [email protected]

Wat de voorwaarden betreft verplicht de koper zich er onder andere toe om het gebouw te verduurzamen en om het monumentale karakter te behouden. Dat betekent onder andere dat sloop en nieuwbouw niet tot de mogelijkheden behoren. Een uitbreiding of een interne verbouwing van het gebouw kan wel, als het past binnen de regels van het huidige bestemmingsplan.

Het komt er op neer dat het gebouw in de toekomst, net als nu, alleen gebruikt kan worden voor maatschappelijke doeleinden. “Dat biedt heel veel mogelijkheden”, vertelt wethouder Johan Coes. “Daarbij kun je denken aan een woonzorgcomplex of een kinderdagverblijf, maar een culturele of sportieve functie of dienstverlening zou ook kunnen. Op deze plek komen in elk geval geen winkels of kantoren, dat past niet.”

Tot 31 juli 2020 zijn enkele lokalen in het voormalige schoolgebouw nog in bruikleen bij BSO De Kajuit en De Poel Coaching, maar uiterlijk 1 september 2020 zal de gemeente de sleutel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Uiterlijk twee jaar later moet het pand dan in gebruik genomen worden.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Roy Duijn van Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars, e-mail: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.