Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

In Losser kan iedereen zich vandaag laten testen op corona

1720hestia
Een druppel bloed van een vingerprik, meer is niet nodig voor de coronatest.
Beeld: Twente FM

LOSSER - Bedrijf Hestia CSC in Losser houdt woensdag 21 april een corona-testmoment. Iedereen kan zich voor 32,95 euro laten testen.
Hestia CSC houdt zich normaal gesproken bezig met trombosedienstverlening maar sinds de coronacrisis levert het bedrijf ook Covid-testen aan zorginstellingen en bedrijven.
Om de testen nu toegankelijk voor alle publiek te maken, houdt Hestia CSC een testmiddag. Het is de eerste keer dat Hestia CSC een dergelijk testmoment houdt. Hestia CSC lijkt daarmee redelijk uniek te zijn; er is nog maar een ander soortgelijk testmoment bekend in Nederland. Hestia CSC biedt de testen aan als service voor de inwoners van Losser maar geïnteresseerden van buiten Losser zijn ook welkom.

Testmoment

Iedereen kan zich bij Hestia CSC laten testen op het coronavirus op woensdag 21 april van 13.00 tot 15.00 uur. Een afspraak maken hoeft niet; gewoon aansluiten in de rij aan De Pol 23 in Losser.
Wat er nodig is voor een test: alleen een bloeddruppel uit een vingerprik. De test duurt gemiddeld 3 minuten.

De geteste personen krijgen de uitslag vrijwel direct binnen via e-mail, inclusief advies. De test geeft aan of iemand positief of negatief test voor corona op dit moment. De test geeft ook aan of de geteste persoon de afgelopen maanden besmet is geweest met corona. In het medisch advies dat Hestia CSC de geteste personen meegeeft, wordt ook rekening gehouden met de incubatieperiode.

Met zoveel potentieel besmette mensen houdt Hestia CSC natuurlijk scherp toezicht op veiligheid. Iedereen moet 2 meter afstand houden in de veilige walk-trough.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.