Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Reporter Noek op pad voor Twente FM: tóch nog lammetjes kijken in Stroothuizen

17202020schaapskooi
Noek bij Schaapskooi strooihuizen
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Ze deed het zó goed in de Jeugdjournaalwedstrijd dat de redactie aan Noek Zekhuis heeft gevraagd om ook een item voor Twente FM te maken. Noek ging naar schaapskooi Stroothuizen en deed verslag vanuit de schaapskooi waar maar liefst tachtig lammetjes rondrennen. Maar pas op voor de boze wolf…
Normaal gesproken zou zondag 19 april de lammetjesdag plaatsvinden in schaapskooi Stroothuizen, maar dat ging niet door vanwege corona. Dankzij het verslag dat de 11- jarige Noek Zekhuis uit Denekamp maakte voor Twente FM, kunnen we toch een kijkje nemen in de schaapskooi.

In de Denekampse schaapskooi lopen momenteel tachtig lammetjes rond en er worden er nog meer verwacht de komende tijd. De lammetjes lopen overdag in de wei, maar ’s avonds zijn ze in de stal. Het is een beetje dringen, zoveel lammetjes in de stal, maar het moet voor de veiligheid van de lammeren. Er loopt namelijk een wolf rond in het gebied en die is al in de buurt van de schaapskooi gesignaleerd. Slachtoffers heeft de wolf nog niet gemaakt in de schaapskooi, maar dat willen ze ook graag zo houden. Vandaar dat de schapen en lammeren ’s nachts naar binnen gaan.

Er is ook een flessenlam. Het moederschaap heeft het lam verstoten, vandaar dat het lam met de fles wordt grootgebracht. Elke 3 tot 4 uur wordt het lam gevoed. Hoe dat ’s nachts gaat? Herderin Ingrid Mos neemt het lam mee naar huis en staat er speciaal voor op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.