Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Lichtpuntje: LED-lamp voor huishoudens Bowie

1720202020 Wierden20 LED lampen20 KLEINER20640x480
LED-lamp in boodschappenmand
Beeld: Twente FM

WIERDEN - Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter wil in deze onzekere coronatijd een klein beetje verlichting geven op de energierekening.
Alle mensen die een boodschappenmand van Bowie krijgen vinden ook een LED-lamp die ze kunnen gebruiken in plaats van een gloeilamp van 40 Watt. Als je deze éne lamp iedere dag drie uur gebruikt in plaats van de oude gloeilamp bespaar je per jaar ruim 8 euro op de stroomrekening.

Actie voor elke inwoner
“We doen meer. Mensen kunnen nog meer lampen kopen die de stichting dan betaalt. Er geldt een eigen bijdrage van twintig procent, dus je betaalt 2 euro zelf als je voor een tientje LED-lampen koopt”, aldus Kees van Dorth van stichting Duurzame Energie Wierden-Enter. Wel geldt er een maximum van 50 euro per huishouden.

Flyers die men voor deze actie in kan vullen liggen onder andere bij Engberts & Olthuis, Van Buren en Blokker. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de (gratis) Energiecoach van het Energieloket om zich te laten helpen kiezen (telefoon 0546 723117 of per e-mail [email protected]). Deze actie geldt voor iedereen in de gemeente Wierden.

Extra voor Bowie
Van Dorth: “Degenen die de boodschappenmand van de Bowie krijgen betalen geen eigen bijdrage. Als je het bedrag niet kunt voorschieten neem dan even contact op met de energiecoach. Die zorgt dan voor een oplossing.” “De lampen worden betaald uit subsidie van de overheid en de opbrengst van het Wierdense zonnepark De Groene Weuste. Zo komt het geld van de stroomopbrengst van de zonnepanelen terecht bij de hele bevolking en wordt het gebruikt voor energiebesparende maatregelen.” De actie geldt ook voor andere energiebesparende spullen zoals tochtstrips, radiatorfolie, watersparende douchekop of brievenbusborstel.
Meer informatie: www.duurzaamwierdenenter.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.