WIERDEN - 'Thuiswerktopper' en ‘Dikke kus door de brievenbus’.
Om de medewerkers toch aan het werk te houden terwijl de deuren van chocolade- en ijsatelier Bonvanie gesloten waren, werd het assortiment aangepast aan de huidige perikelen. Het team heeft het geweten; bestellingen kwamen vanuit heel Nederland. Inmiddels is het atelier weer open en wordt een nieuwe ijssmaak gepresenteerd: kletskopframboos.
“Drie weken geleden besloten we de winkels te sluiten. Maar je wilt je mensen wel graag aan het werk houden. We bedachten chocoladeartikelen met teksten waarmee je iemand een hart onder de riem kon steken. Bijvoorbeeld opa en oma, of je werknemers. Dat nam ineens zo’n vlucht dat we alle zeilen moesten bijzetten om de opdrachten te verwerken. Particulieren, zorginstellingen, bedrijven uit het hele land wilden repen met opschrift. Twee van onze vestigingen hebben we moeten ombouwen tot decoreer- en inpakruimte om alles te verwerken. Het was een gekkenhuis”, vertelt Arien de Korte, samen met Nico Dam inmiddels bijna een jaar eigenaar van de zaak.
Chocoladeverrassingen met een opbeurend opschrift kunnen nog steeds besteld worden. “De klant kan ook zelf de chocoladesoort, tekst, versiering en verpakking kiezen, zodat het een heel persoonlijke reep wordt.”
Ateliers weer open
Inmiddels zijn de ateliers in Wierden, Rijssen en Nijverdal weer open. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden de nodige maatregelen genomen. “Maximaal drie klanten tegelijk binnen, één persoon per gezin en langs de vitrines via een routing”, somt De Korte op. In het atelier aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein in Wierden zet hij oranje paaltjes uit om die routing aan te geven. “We zien graag dat klanten vooraf via de website www.ijsenchocolade.shop bestellen. Het ijs wordt in bekertjes geschept, en kan dan makkelijk in tasjes gepakt worden. Zo hopen we de wachtrij heel beperkt te houden.”
Kletskopframbozenijs
In verband met de coronamaatregelen heeft de klant nu keuze uit twintig, in plaats van dertig smaken. “Zodat we sneller kunnen werken”, legt De Korte uit.
Eén van de nieuwe smaken is alvast verkrijgbaar: kletskopframboos. “Binnenkort komen we met meer nieuwe smaken”, vertelt hij. “Mijn persoonlijke smaak? Een pistache ijsje, mijn absolute favoriet.”