Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

IGNITE Award daagt social startups uit

IGNITE20 Award202018
IGNITE Award 2018
Beeld: Twente FM

TWENTE - Op 1 juni start de inschrijving voor de zesde editie van de IGNITE Award.
IGNITE is een groeiprogramma voor social startups in Oost-Nederland die een sociaal of maatschappelijk doel nastreven. Uit alle inzendingen uit Gelderland en Overijssel worden acht deelnemers gekozen. Deze acht ondernemers krijgen de mogelijkheid hun onderneming echt op poten te zetten.

Juist in deze roerige tijden kijken startend sociaal ondernemers vooruit.

Zij durven nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen uit te proberen. Deelnemende startups worden na aanmelding beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap, financiƫle haalbaarheid en het vermogen om in de toekomst op te schalen. De meest veelbelovende social startups worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Acht beginnend sociaal ondernemers starten vervolgens op 14 september aan een intensief groeiprogramma. Zij nemen deel aan workshops over het belang van impactstrategie, (online) marketing en sales, finance, governance en rechtsvormen. Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door succesvolle ondernemers en experts. Zij coachen de deelnemers op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen. Op 12 november strijden de vier sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. Voor publiek, pers en jury pitchen zij hun verhaal. De winnaar van de IGNITE Award 2020 ontvangt een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer twee ontvangt 50.000 euro.

Startend sociaal ondernemers kunnen zich hier aanmelden: www.igniteaward.nl/aanmelden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.