Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Geen uitje maar een belletje

1620 José20belt20gasten
Geen uitje maar belletje van vier het leven
Beeld: Twente FM

TWENTE - Stichting Vier het Leven verzorgt normaal gesproken uitjes voor ouderen.
De uitjes gaan dan naar theater, concert, museum en film in Enschede en Hengelo. Zo probeert Vier Het Leven bij haar gasten de moed erin te houden. Veel ouderen hadden zich aangemeld voor een uitje maar vanwege het corona-virus moesten deze worden geannuleerd.

De vrijwilligers van Vier het Leven doen nu hun best om telefonisch met ouderen in contact te blijven.

Belangstelling tonen, een praatje te maken en met de ouderen vooruit kijken naar wanneer de uitjes weer doorgaan. "Veel ouderen zijn blij met de aandacht en het contact", aldus Margot Dopheide van Vier Het Leven op Twente FM. Stichting Vier het Leven organiseert normaal gesproken culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen.

Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht.

Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de het Wilminktheater, Muziekcentrum, Schouwburg en Filmhuis Hengelo. Ouderen uit Twente kunnen zich ook in deze tijd melden op het landelijk telefoonnummer van Vier het Leven 035–5245156.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.