Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Beuningen heeft een wel heel spontane minibieb

1520minibieb20beuningennn
Mini Bieb Beuningen
Beeld: Twente FM

BEUNINGEN – Minibiebs zie je overal in Twente, maar Beuningen heeft een wel heel mooi exemplaar. Een heel spontane ook.

De minibieb staat midden in het dorp, voor de kerk. Een grote houten kast met daarin boeken, tijdschriften en spelletjes. Inwoners kunnen ze lenen én inbrengen.

Deze minibieb lijkt alsof het een heel officieel project is, maar dat is het absoluut niet. De mensen van de werkgroep Actieve Ontmoeting (dat onder de paraplu van Boeiend Beuningen valt) hadden op zaterdag 28 maart het idee om een minibieb te realiseren.
“De kast stond bij ons en die paste precies in het infopaneel voor de kerk,” lacht Renate Velthuis van de werkgroep. “Twee dagen later, maandag 30 april, stond de kast er al. We hebben er zelf wat boeken ingelegd en toen was het afwachten of het idee gesteund zou worden door de inwoners van Beuningen.”
En dat werd het zeker, want de kast is nu, acht dagen later, al zeer goed gevuld.

De redactie van Twente FM leverde ook een bijdrage: een legpuzzel van 1000 stukjes. Succes gewenst aan degene die hem gaat maken; het is nogal een lastige.

Dewi en Debby bezochten de bieb in Beuningen en maakten er onderstaande reportage van:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.