Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Jaar uitstel voor Enters Feest

1420 Enterse20 Dagen20 DEZE
Enterse Dagen, feest en sfeer
Beeld: Twente FM

ENTER - De inwoners van Enter moeten nog een jaartje langer wachten op hun dorpsfeest. Eens in de vier jaar viert Enter groot feest: de Enterse Dagen. De laatste keer was in 2016 en dit jaar, van 8 tot en met 12 september, zou de twaalfde editie zijn. Het bestuur heeft echter, met spijt in het hart, besloten het feest uit te stellen tot september 2021. “De Enterse Dagen is een feest van saamhorigheid en samenzijn. Die saamhorigheid lukt in deze tijd ook wel, maar het samenzijn niet”, zegt bestuurslid Gerard Libbers.
“Buurten zouden nu samen komen om straatversieringen te maken en wagens te maken voor de optocht. De voorrondes voor de Pats Boemshow zijn in juni gepland, daar moet nu voor geoefend worden. Al die voorbereidingen zijn nu onmogelijk.” Het bestuur wil geen half feest, maar een feest waarop het hele programma uitgevoerd kan worden. “We willen een graag een feest met kwaliteit. Om de beleving van de Enterse Dagen honderd procent waar te kunnen maken, hebben we besloten om het feest door te schuiven naar september 2021. We merken dat er alle begrip voor is en we krijgen alleen maar positieve reacties.” Libbers: “In feite staat het feest al in de steigers. Op papier is alles al in kannen en kruiken. Het thema ‘Enter doet een boekje open’ blijft hetzelfde, de Enternaren krijgen nu iets meertijd om zich daar op voor te bereiden. Laten we er volgend jaar een fantastisch mooi feest van maken!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.