Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Twente FM presenteert nieuwsredactie!

Redactieteam20 Twente FM
Het nieuwe redactieteam van TwenteFM.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Streekomroep Twente FM is gestart met een professionele nieuwsredactie. Vier redacteuren verzorgen vanaf nu het streeknieuws in Tubbergen, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Wierden via nieuwsartikelen, audio- en videofragmenten.
Twente FM is een van de twintig streekomroepen die een subsidie ontvangt van het Nederlands Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor het professionaliseren van de nieuwsredactie. Het bestuur van RTV Noordoost-Twente (waar Twente FM, Accent FM en Twente TV onder vallen) is meteen voortvarend aan de slag gegaan en heeft vier redacteuren aangesteld. Dat zijn Debby Kok-Koehorst, Jenny ter Maat, Dewi Wender en Seval Özdemir. Op 1 april gaan zij aan de slag.

“Een enthousiast team,” noemt voorzitter Wim Aarsen de nieuwe redacteuren. “Twee schrijvers met veel ervaring in streekjournalistiek en twee redacteuren die alles weten van audio- en videojournalistiek; dat vult elkaar mooi aan. Schrijvende en filmende pers op één redactie. Alle vier hebben veel zin in hun nieuwe taak.”

De activiteiten van de nieuwsredactie zullen steeds omvangrijker worden. Wordt momenteel hard gewerkt aan het vernieuwen van de website, vanaf nu gaan de redacteuren steeds vaker op pad voor verslagen. Die zijn dan terug te vinden op www.twentefm.nl, Twente TV en tijdens uitzendingen en in het streeknieuws op de radio.

Het uitzendgebied van Twente FM is nogal groot. Het beslaat namelijk de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Wierden. Samen goed voor maar liefst 43 kernen. Een hele uitdaging voor de redactie om al die kernen van nieuws te voorzien, maar dat is zeker de doelstelling. Streeknieuws werkt tweeledig: lokaal en bovenlokaal nieuws wisselen elkaar af. De redactie werkt de komende tijd toe naar een nieuwssysteem waarbij al die nieuwtjes op een vlotte, moderne manier bij de inwoners terechtkomen.

Input van harte welkom

Heb je een nieuwstip voor de redactie? Dat is van harte welkom via [email protected]. De kans is groot dat er een artikel met audio- en videofragmenten van wordt gemaakt, voor website, radio en tv. De nieuwsitems zijn allemaal terug te vinden op www.twentefm.nl en vandaaruit kunnen ze weer gemakkelijk gedeeld worden via sociale media.

Altijd op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Twente FM? Word dan volger via facebook, Twitter en Instagram (@twentefm) en kijk regelmatig op www.twentefm.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.