Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Corona aan beide zijden bestreden

Nederland Bord
Nederland Bord
Beeld: Twente FM

EUREGIO - Bestuurders langs de grens hebben de afgelopen weken intensief contact gehad over het coronavirus.
De maatregelen verschillen op onderdelen maar over het doel bestaat geen verschil van mening. De politiek verantwoordelijke bestuurders aan de Duits-Nederlandse grens zijn het volstrekt met elkaar eens.

De verspreiding van het corona-virus moet met ingrijpende maatregelen ingedamd worden.

Deze worden onderschreven door onder andere Kai Zwicker van Kreis Borken, de voorzitter van EUREGIO Welten, Burgemeester van Veldhuizen van Enschede, Burgemeester Lewe van Stadt Münster, de burgemeester van Winterswijk Bengevoord en Regierungspräsidentin Feller van de Bezirksregierung Münster.
::volgendepagina::
De maatregelen moeten ook de vele duizenden mensen die gewend zijn om in het buurland te shoppen of gezellig uitgaan tegen te houden.

In verband met de gezondheidsrisico’s die deze uitstapjes opleveren worden alle inwoners aan beide kanten van de grens zeer dringend verzocht niet op pad te gaan en deze bezoekjes de komende weken uit te stellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.