Twente FM logo

TVC'28 in de finale voor beste tweede elftal van Nederland

TVC 2 naar de finale 01
Beeld: TVC'28

Het tweede van TVC'28 staat in de finale voor het beste tweede elftal van Nederland

De tweede wedstrijd om het landskampioenschap voor de manschappen van het tweede van TVC'28 stond zaterdag op het programma. Op een zonovergoten sportpark De Wetering in Genemuiden begon TVC aan de wedstrijd en kreeg gaandeweg een aantal mogelijkheden om de score te openen. Echter kreeg ook SC Genemuiden 2 ook grip op de wedstrijd. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

TVC 2 naar de finale 02
Beeld: TCV'28

De tweede helft begon goed voor de mannen van Stephan Olthof. In de 50e minuut liet Jochem Jansen de 0-1 op het scorebord noteren. Nog onder de naam indruk van de 0-1 stond een minuut later de 1-1 op het scorebord. SC Genemuiden 2 had inmiddels het betere van het spel en leken iets fitter dan TVC 2. Met hangen en wurgen werd er een verlenging afgedwongen.

In de eerste helft van de verlenging had ook SC Genemuiden 2 het betere van het spel totdat een ongelukkige terugspeelbal door Jochem Jansen werd onderschept. Hij wist dan ook de bal achter de keeper van SC Genemuiden 2 te schuiven. Dit betekende meteen het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft van de verlenging.

SC Genemuiden 2 kreeg nog enkele mogelijkheden maar onze keeper Pim Oude Geerdink die een geweldige wedstrijd speelde hield zijn doel schoon.

Volgende week zondag om 12.00u staat de finale tegen Geldrop op De Grote Moat in Tubbergen op het programma.