Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Zilver voor De Morgenster op NK Schoolhandbal: 'We hadden moeten winnen'

NK Schoolhandbal Morgenster
Zilver voor team De Morgenster!
Beeld: J. Altena

Niet eerder in de geschiedenis van basisschool De Morgenster kwam een jongens handbalteam zo hoog in de landelijke competitie, toch zitten de teamleden maandag met een ietwat katterig gevoel in de klas. In de finale staan, er vol voor gaan in de spannendste wedstrijd, en dan de wedstrijd door shoot outs moeten beslissen…

Het beste jongensteam van de deelnemende basisscholen uit de regio, het team van De Morgenster uit Wierden, neemt zaterdag 10 juni deel aan de laatste wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal, die gehouden werden in Arnhem. Om half tien verzamelen teamleden, coach, leerkrachten en ouders zich op het parkeerterrein van sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Buiten is het al warm; binnen zal de temperatuur tot ongekende hoogte stijgen.

Voor het eerst

Basisschool de Morgenster stond nog niet eerder op dit grote sportevenement. AartJan Stevens, Philip Brink, Job Bouwhuis, Teun Wagemans, Jayden Waalderink, Ferre Agteres, Capital Yosef Hailemariam, Jack Grobben, Siem Schutten, Ivo Keppelink, David Timmerman, Levi Heuver, Tijn Scheppink en Bram Sluiskes nemen eerder dit schooljaar deel aan het schoolhandbaltoernooi in Wierden. Daar worden ze kampioen en mochten door naar de regiofinales die gehouden worden in de Iispa in Almelo.
Na een zeer spannend toernooi blijken ze ook daar het beste jongensteam en krijgen daarom de uitnodiging om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Morgenster voorbespreking
De laatste instructies worden gegeven.
Beeld: J.Altena

Coach van dit succesvolle team is Mirjam Salakory, moeder van twee dochters die op De Morgenster zitten en zelf ooit fanatiek handbalster. “Zij kent alle ins en outs van de sport en had de kennis om de sporttalenten van deze jongens te ontplooien tot ware handbaltalenten”, vertelt Jolien Altena, die samen met de andere leerkrachten van groep 8 hun rol als assistent van de coach met plezier invulden.

In Arnhem heeft de coach inmiddels de laatste instructies gegeven, op de tribune in de sporthal rollen de ouders en andere fans de spandoeken uit en gaan de eerste poulewedstrijden van start. De (Morgen)sterren spelen spetterende potjes handbal; de poulewedstrijden worden overtuigend en met ruime cijfers gewonnen. Coach Mirjam is zeer tevreden over het spel en de positief fanatieke manier van spelen.

Stijgende spanning

Op de zaalvloer stijgt de spanning, bij de grote groep meegekomen supporters stijgt het enthousiasme. Het team gaat de kruisfinales in, en die zijn spannend. Maar ook hier gaat de winst naar de jongens van de Morgenster.
En dan dringt het tot de jongens door: ze doen niet alleen mee aan dit Nederlands Kampioenschap, ze gaan naar de finale. “Deelnemen aan een NK is natuurlijk al een geweldige prestatie, de finale spelen is dan helemaal fantastisch.”

Nagelbijtend op de tribune

Die finale tegen het team van Hogenkamp uit Doetinchem is bloedstollend spannend. De supporters zitten nagelbijtend op de tribune. De Wierdenaren strijden voor wat ze waard zijn; De Morgenster staat 3-0 voor, komt achter, loopt weer uit, de wedstrijd van deze aan elkaar gewaagde sterke teams eindigt in 5-5.
Shoot outs moeten de winnaar opleveren, en daar is het geluk met de tegenstander. Het team uit Wierden gaat met zilver naar huis.
“Het is al met al een hele gave ervaring. Alle deelnemers krijgen een vaantje, de jongens van De Morgenster nemen de zilveren medaille en een mooie grote beker in ontvangst en gaan met opgeheven, en een enigszins oververhit, hoofd terug naar Wierden.

Morgenster supporters
Supporters en team vieren een feestje.
Beeld: J. Altena

Liever eerste

’s Maandags op school wordt er over nagepraat. Zijn de jongens tevreden? Er klinkt een aarzelend ja. Meedoen aan het Nederlands Kampioenschap was leuk, maar als het zo goed gaat dan toch verliezen in de finale… “We hadden moeten winnen”, zeggen ze. “We waren liever eerste geweest.” Toch vinden ze het al met al een hele gave ervaring.

Succesvolste handbalteam

De Morgenster neemt volgend jaar waarschijnlijk weer deel aan het Wierdense handbaltoernooi, maar dan zitten deze jongens allemaal op de middelbare school. Dit team gaat bij De Morgenster de boeken in als het succesvolste jongenshandbalteam van school. De gewonnen beker krijgt uiteraard een mooie plek in de Wierdense basisschool.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.