Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Aangenomen motie Gemeente Losser zorgt voor inflatiecompensatie ambtenaren

Jimme Nordkamp.
Jimme Nordkamp, wethouder van Losser.
Beeld: Gemeente Losser

Wethouder Jimme Nordkamp van de gemeente kan vandaag met een goed gevoel terug naar Losser. De motie, waarvan Losser initiatiefnemer was, werd unaniem aangenomen op het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Samen met dertig gemeenten diende Losser de motie in, waarbij het VNG-bestuur opgeroepen wordt om gemeentemedewerkers die vallen onder de cao Sociale werkvoorziening en de cao Aan de Slag te compenseren voor de gestegen kosten voor het levensonderhoud. “Dat kan door deze cao’s open te breken”, zegt Nordkamp.

Lagere lonen

De arbeidsovereenkomsten voor deze medewerkers zijn afgesloten voorafgaand aan de energiecrisis en de inflatie. "Deze mensen hebben vaak al lagere lonen, maar die mensen hebben ook gezinnen, moeten ook dure boodschappen doen, hebben hogere woonlasten. Sommigen dreigen financieel door het ijs te zakken. Ik vind dat dat niet kan, al helemaal niet onder toeziend oog van de lokale overheid."

Betere arbeidsvoorwaarden

En daarom hebben wij als leden van de VNG het bestuur opgroepen om niet langer op de overheid te wachten, maar de cao open te breken en structurele verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden voor deze mensen te realiseren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.