Verkeer
Stuur appje
Zoek

Troostfinale in de Grolsch Veste: op zoek naar Italianen en de hoop op betere tijden voor Oranje

Oranje speelde zondagmiddag om de derde en vierde plek in de Nations League. Tegenstander: Italië. De Azzurri kwamen er hun bed niet massaal voor uit. Oranjefans kwamen voor een middagje uit: het is Vaderdag tenslotte.

De sfeer was gemoedelijk, alsof het om een vriendschappelijke wedstrijd ging. Op de Oude Markt hingen groepjes Oranje-supporters op terrasjes. Hier en daar zag je een plukje in het wit of blauw gestoken stadiongangers.

Waar zijn de Italianen?

In het Volkspark was het beeld weinig anders: iets meer Oranje, een enkel blauw vlekje. De enkeling die je voor Italiaan zou kunnen verslijten, bleek afkomstig uit Chili. Of Duitsland. Pas onderweg naar het stadion zelf dook de eerste echte Italiaan op. Woonachtig in Gronau, vlak over de grens. Net als zijn vrienden.

Oranje is geen rood

Waar normaliter rood de tribunes kleurt - met het effect dat de Grolsch Veste voor tegenstanders een vrijwel onneembare vesting is gebleken - leeft de hoop dat Oranje datzelfde effect zal hebben. Meest gehoorde voorspelling is een 2-1-overwinning voor de ploeg van Ronald Koeman.

Nederland Italië
Meest gehoorde voorspelling van de overwegend in Oranje gestoken supporters, voorafgaand aan Nederland-Italië, was 2-1.
Beeld: Ernst Bergboer

Maar een in het Oranje gehulde Grolsch Veste blijkt toch niet onneembaar. Nederland moest het in de broeierige Twentse arena doen met de ultieme troost: de hoop op betere tijden. Het scorebord noteerde een stand die supporters daar lang niet hebben gezien: 2-3.

Koeman heeft nog het nodige te puzzelen in aanloop naar de kwalificatiereeks voor het EK, die in het najaar begint.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.