Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Euregioraad bijeen geweest

Euregioraad bevordert samenwerking voor welvaart en levenskwaliteit

De Euregioraad, een belangrijk platform voor grensoverschrijdende samenwerking, vond afgelopen week plaats. Het voornaamste doel van deze bijeenkomst was het bevorderen van samenwerking op het gebied van economie, infrastructuur, cultuur, onderwijs en milieu. Door grensoverschrijdende samenwerking te versterken, streeft de Euregioraad naar een verhoogde welvaart, levenskwaliteit en nauwere banden tussen de grensgemeenschappen.

Sandra Tiethoff

Namens het CDA Losser was raadslid Sandra Tiethoff aanwezig bij de Euregioraad in Hengelo.

Euregioraad hengelo
Beeld: Sandra Tiethoff

De grensoverschrijdende samenwerking is van groot belang, vooral omdat de naburige gemeenten Gronau en Bentheim nauwe banden hebben met Losser. Door gezamenlijk op te trekken, kunnen deze gemeenten profiteren van gedeelde middelen en expertise, en samenwerken aan het versterken van de regionale economie en infrastructuur.

De recente bijeenkomst van de Euregioraad toonde opnieuw het belang van grensoverschrijdende samenwerking aan. Vertegenwoordigers zoals Sandra Tiethoff van het CDA Losser waren aanwezig om hun betrokkenheid te tonen en actief bij te dragen aan de bevordering van samenwerking tussen gemeenten.

icon_main_info_white_glyph

Euregioraad

De Euregioraad vergadert drie keer per jaar, afwisselend in een Nederlandse of Duitse aangesloten gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.