Verkeer
Stuur appje
Zoek

Promotie via play-offs voor Barbaros en Hengelo: 'Het wordt een leuke dag!'

230619 barbaros hengelo EIGEN BEELD
Barbaros won op neutraal terrein in Bathmen van Lemelerveld en daarna barstte er een groot feest los op het veld, dat later in Hengelo werd voortgezet.
Beeld: Facebook Barbaros

S.c. Barbaros en HVV Hengelo zijn afgelopen weekend gepromoveerd. Hengelo naar de vierde klasse, Barbaros naar de tweede. s.v. Juliana '32 en HVV Tubantia verloren zaterdag hun finalewedstrijd en blijven in respectievelijk de vierde en tweede klasse.

Douglas

Barbaros won op neutraal terrein in Bathmen met 2-3 van Lemelerveld en keert daarmee, na één jaar afwezigheid, terug naar de tweede klasse. De veruit bekendste speler van Barbaros is de Braziliaanse aanvoerder Douglas, die in 2010 kampioen van de eredivisie werd met FC Twente.

In Tubantia vertelt hij dat Barbaros in zijn hart zit: "Ik had Barbaros ooit beloofd dat ik bij de club zou komen spelen, als ik zou stoppen als profvoetballer." Hij keek direct na de wedstrijd al even vooruit naar het feest dat bij thuiskomst in Hengelo zou volgen: "Daar is een dj en een barbecue. Het wordt een leuke dag!"

Duidelijke overwinning

Bij HVV Hengelo kon de champagne worden ontkurkt na de 3-0 overwinning op KSV uit Vragender. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein, namelijk op Sportpark De Wildbaan in Borculo. Dankzij de winst in de finale van de play-offs promoveert Hengelo naar de vierde klasse.

Teleurstelling

Teleurstelling was er zaterdag voor de twee Hengelose clubs die nog om promotie streden: HVV Tubantia en s.v. Juliana'32. Tubantia verloor in Wierden met 0-1 van v.v. Hellendoorn en blijft daardoor in de tweede klasse. S.v. Juliana '32 kreeg geen grip op de Holtenaren van Blauw Wit '66 en verloor met 4-0 op het veld van Enter Vooruit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.